Dugi niz godina liječnici su neumjereno propisivali ženama lijekove protiv osteoporoze. Alternativne liječnike, koji su preporučivali prirodne načine liječenja ove bolesti, smatrali su luđacima.
Ali danas mnogi znanstvenici u potpunosti se SLAŽU s alternativnim liječnicima. Kod osteoporoze gustoća kostiju je toliko niska da postoji ozbiljna opasnost od preloma čak i pod uobičajenim okolnostima. U nekim slučajevima kosti postaju toliko krhke da se mogu prelomiti tokom svakodnevnih aktivnosti. Najbolji prirodni lijek za oporavak od osteoproze, i liječenje je sirće i kalcijum.
Kosti su živo tkivo koje se stalno obnavlja i menja. Ako mišićima, krvi ili nervima nedostaje kalcijuma, organizam ga crpi iz kostiju.
Jabukovo sirće sadrži trag kalcijuma.
Sirće takođe može da posluži za rstvaranje kalcijuma u supi od kosti. Jedan veći broj novijih naučnih izvještaja pokazuje da sirće izdvaja kalcijum iz kostiju koje se nalaze u supi kada se doda u vodu u kojoj se one kuhaju!
RECEPT:
Za ukusnu, niskokaloričnu pileću supu bogatu kalcijumom potrebno je:
– pola čaše sirćeta
– 900 do 1350gr pilećih leđa
– ¾ čaše sitne tjestenine
– 2 kocke za supu
– 2 lagano umućena bjelanca
– 2 kašike svježe nasjeckanog peršuna
– 4 litre vode i najmaje pola čaše sirćeta.
Za ukusnu, niskokaloričnu pileću supu bogatu kalcijumom potrebno je:
– pola čaše sirćeta
– 900 do 1350gr pilećih leđa
– ¾ čaše sitne tjestenine
– 2 kocke za supu
– 2 lagano umućena bjelanca
– 2 kašike svježe nasjeckanog peršuna
– 4 litre vode i najmaje pola čaše sirćeta.
PRIPREMA:
Kuhajte 900 do 1350 gr leđa (pileća krila su takođe dobar izbor) u otvorenoj posudi oko 2 sata.
Procijedite supu i skinite svu mast.
Kuhajte 900 do 1350 gr leđa (pileća krila su takođe dobar izbor) u otvorenoj posudi oko 2 sata.
Procijedite supu i skinite svu mast.
Odvojite meso od kostiju i u vodu dodajte piletinu, tjesteninu i kocku za supu. Neka supa provri i neka se kuha 10 minuta. Skinite je s vatre i u nju odmah dodajte bjelance uz stalno miješanje.
Dodajte supi peršun i poslužite.
Dodajte supi peršun i poslužite.
Ova supa je zdrava, niskokalorična i uvodi kalcijum u vašu ishranu!
Čak i tako mala količina poput jedne kašike sirćeta na litru vode može stvoriti razliku u količini izdvojenog kalcijuma iz kuhanih kostiju.
Izvor: znateli
Nema komentara:
Objavi komentar