nedjelja, 28. lipnja 2015.

Sudbina i sreća...Saznajte karakterne osobine koje ćete razviti u životu pod uticajem određene tarot karte, kao i ključne riječi koje će obilježiti svaki period vašeg života.

Saznajte karakterne osobine koje ćete razviti u životu pod uticajem određene tarot karte, kao i ključne riječi koje će obilježiti svaki period vašeg života.
Svaka od 22 karte Velike arkane ima svoje značenje i astrološku simboliku. Saznajte karakterne osobine koje ćete razviti u životu pod uticajem određene tarot karte, kao i ključne riječi koje će obilježiti svaki period vašeg života… Broj lične tarot karte je isti kao dan rođenja, ako je broj manji od 22; za veće brojeve datuma broj je jednak zbiru cifara tog broja.
Rođeni 1. u mjesecu
Mag označava živahnu i kreativnu osobu. Vaš život je prepun aktivnosti svih vrsta, a nerjetko i neočekivanih promjena, zaokreta i okolnosti. Da bi se sve to preživjelo bez stresova i posljedica, valja sačuvati svoj unutrašnji mir i ravnotežu, spram svega se odnositi s izvjesnim sarkazmom i podsmjehom.
Ključne riječi: snalažljivost, kreativnost, veza neba i zemlje, komunikativnost, prilagodljivost, originalnost.
Rođeni 2. u mjesecu
Sveštenica koja vlada nad vama ukazuje vam na sve ono maštovito, intuitivno i suzdržljivo u vama. Stoga će vaš život biti miran, uravnotežen i spokojan, a vaša strpljivost će biti nagrađena jednog dana, možda sa zakašnjenjem, ali u svakom slučaju. Ono na što treba obratiti pažnju je suzdržljivost u iskazivanju osjećanja i opasnosti da se ne izgube sopstveni podsticaji za napredovanjem.
Ključne riječi: intuicija, uloga žene i ženske duše, majka, mudrost, znanje, bistrina, porodica.
Rođeni 3. i 30. u mjesecu
Carica vam otvoreno nudi kreativnost, jasnoću misli, otvorenost duha, ali i određenu raskalašenost u svakodnevnom životu. Takođe, tu je materijalna nesigurnost, ali i određena nejasnoća i nered u postupcima. Ako uspijete u sebi da napravite red, dosegnućete preko potrebitu ravnotežu, koja će se odmah reflektovati i na sve oko vas. Želje će se ispunjavati, a odnosi s okolinom biće plodonosni.
Ključne riječi: kreativna ostvarenja, plodnost, zadovoljstvo, snaga konkretne žene, djeca, brak.
Rođeni 4. i 31. u mjesecu
Car donosi uzvišenost, otmenost i autoritet. Sve se odražavaju u cjelosti u konkretnim, materijalnim stvarima. Ali, ova karta donosi takođe i iskušenja, pa i vrlo teške odluke koje nije lagano i jednostavno donijeti. Ako je u prvom planu materijalni dobitak kao nešto što će se spremiti i čuvati za neke druge prilike, onda je to put uspjeha kojim se vladar kreće držeći svoje podanike na okupu.
Ključne riječi: poredak stvari, autoritet, muška snaga, ratnik, vlast, otac, stabilnost, poduzetnost.
Rođeni 5. i 23. u mjesecu
Papa bdi nad nezavisnim osobama impulsivne naravi, pomažući im da nadvladaju vlastite unutrašnje sukobe i raskole, a da pritom ne izgube svu svoju slobodu. Zahvaljujući ovom uticaju moguće je pretvoriti avanture u nade, a nadanja u čistoće. Zato i dolazi prvenstveno do unutrašnjeg napretka osobe, koji se odražava na okolni svet i koji vodi sigurnim putem napretka prema boljem, uzvišenijem i duhovnijem.
Ključne reči: savetnik, dobrota, smirenost, religija u konstruktivnom smislu, pomoć, ezoterija, mir, milost.
Rođeni 6. i 24. mjesecu
Ljubavnici naznačavaju društvenost, osećajnost, želju za usaglašenošću i ravnotežom, ali i snažnu fizičku privlačnost. Sopstvena razmišljanja su oštri sudija pri donošenju svake odluke i toga se čvrsto treba pridržavati. Život prolazi u deljenju između posla i porodice, a u oba slučaja radi se o velikoj odgovornosti. No, isto tako odgovornost pomaže i da se ne podlegne iskušenjima koja se pokazuju na svakom koraku u sve zamamnijim oblicima.
Ključne reči: ljubav, emotivni izbor, partnerstvo je važno.
Rođeni 7. i 25. u mjesecu
Kola ukazuju na potrebu za neprekidnim kretanjima i promenama, akcijama i novim idejama. To je put kojim se kreću nezavisne osobe spremne da u novo povedu za sobom i druge. No, isto tako, to je naporan i težak put na kojem se nikad ne zna kakvo iznenađenje čeka za svakom novom krivinom. Zato valja dobro znati upravljati kolima kako bi se izbegle sve opasnosti i kako bi se stiglo na odredište. To samo znači da stvari uvek treba čvrsto držati pod kontrolom, upravljati a ne biti upravljan, zaustaviti se kad treba i pojuriti kad se može.
Ključne reči: pobeda nakon borbe, stvari kreću kroz prepreke, buran i dinamičan put okrunjen trijumfom, putovanja.
Rođeni 8. i 26. u mjesecu
Snaga već svojim osnovnim delovanjem ukazuje na zdravlje, sposobnost ujedinjavanja svih telesnih energija, na vitalnost i dugovečnost, ali s druge strane i na preteranu nervozu, bes i iznenadne, neočekivane provale gneva. Ova karta zasigurno dovodi do uspeha, ali do njega je put i težak i trnovit. Doduše, osobe na tom putu nikad neće pokleknuti ili izgubiti pravac kretanja, ali će im biti potrebno jako mnogo napora kako bi ostvarile željeno.
Ključne riječi: hrabrost, unutrašnje zračenje, uživanje, strast, fizička snaga.
Rođeni 9. i 27. u mjesecu
Pustinjak pokazuje kako u ovom periodu vladaju strpljivost, iskušenje i unutrašnje promišljanje kako bi se otkrio život i njegova mudrost. Osobe koje imaju ovaj broj, osamljenici su koji za sve ono što su propatili ipak na kraju bivaju nagrađeni. Neprekidno od sebe treba da otklanjaju crte egoizma i mizantropije, jer drugi nisu krivi ako su takvi kakvi jesu. Valja strpljivo ustrajati u svojim zamislima, ne nametati pod svaku cijenu svoje mišljenje, ali se ne suzdržavati od iznošenja ličnih promišljanja.
Ključne reči: vrhunska mudrost i znanje, diplomatija, unos svjetlosti u život drugih, povlačenje u osamu meditacije, znanje se koristi za više ciljeve.
Rođeni u 10. i 28. u mjesecu
Kolo sreće već na prvi pogled ukazuje na dinamičnost koja vlada životima osobama koje posjeduju ovaj broj. To samo znači kako je kod tih osoba sve uvijek u stalnom kretanju i kako je to najosnovnija potreba ovakvih ljudi. Uspiju li ostati gospodarima vlastitih prohtjeva, uspiju li nadvladati iskušenja u koja svako malo upadaju, ove osobe mogu konačno zaustaviti svoje kolo života na njegovoj najvišoj tački, a to znači na vrhuncu uspjeha. Znaju li u pravom trenutku zaustaviti i svoj uspjeh – on će jako dugo trajati.
Ključne riječi: da bi bio gore, treba znati biti i dolje, sreća, dobre promjene, sudbina, napredovanje.
Rođeni 11. i 29. u mjesecu
Pravda pokazuje kako je nad ovom kartom mir i uravnoteženje, a kako valja ukloniti sve što donosi nered ili teror. To samo znači kako ovaj broj donosi gubljenje svih iluzija i sagledavanje svih stvari onakvima kakve one jesu. To takođe znači kako se moraju poštovati društvena pravila rada i ponašanja i kako poštujući ta pravila dolazi uspjeh, jer pravda je jednaka za sve i u kazni i u nagradi.
Ključne riječi: ravnoteža je odlučujuća, osjećaj za pravdu, sklad, ravnoteža suprotnosti, pomirenje.
Rođeni 12. u mjesecu
Obješeni čovjek upravo je suprotnost prethodnoj tarot karti i njenom značenju. To samo znači kako ova karta vlada nad krhkošću, slabošću i osjetljivošću. Osobe koje imaju ovaj broj moraju ispravljati svoje greške i iskušenja, ali i biti spremne platiti za njih svaku cijenu. Upravo te greške i iskušenja zamagljuju osnovni cilj puta sreće, koji je zato vijugav. Ovim se osobama preporučuje okretanje svojoj unutrašnjosti i promišljanju o dobru, kako bi pročistile i izmjenile svoju sudbinu.
Ključne riječi: nesklad s opšteprihvaćenim pravilima ili s okolinom, ekscentrik, moguće žrtvovanje, traži se prilagođavanje.
Rođeni 13. u mjesecu
Smrt ili Bezimena karta označava u prvom redu kapricioznu osobu čiji je život podložan radikalnim preokretima i promjenama. Svim nedaćama, a nije ih malo, valja se suprotstaviti hrabrošću, radom i inteligencijom. Ako ste jedna od onih osoba koje su uvijek spremne svoj uspon započeti od nule i kojima ni jedan poraz ne može nauditi, onda je uspješnost u vama i doćićete tamo kuda ste naumili. U vama mora biti dovoljno inata da i najnepovoljnije okolnosti promjenite u barem koliko-toliko snošljive okolnosti u kojima možete postići uspjeh.
Ključne riječi: da bi nastalo novo, treba nestati staro, duboke promjene, snaga obnove, transformacija.
Rođeni 14. u mjesecu
Umjerenost ukazuje na preko potrebnu ravnotežu duha i tijela, na prilagođavanje i strpljivost. Vaš život jeste u stalnom pokretu, ali ono najbolje dosegnućete tek kad u sebi i oko sebe budete imali mir i kad od sebe udaljite lične kontradikcije i pretjerano izraženu impulsivnost. A do tog preko potrebnog mira dolazi se samospoznajom i samodisciplinom.
Ključne riječi: zlatna sredina, sklad, mjera je osnov svega, strpljenje, uravnotežena osoba.
Rođeni 15. u mjesecu
Đavo predstavlja sve snage materijalnog svijeta ujedinjene u svom uticaju na pojedinca. Odlično zdravlje, odlična kondicija i dobar materijalni proboj osnovne su karakteristike osoba pod uticajem ove karte. Sve je to popraćeno nažalost i jako izraženim egoizmom, manjkom morala, ali i ispadima svih vrsta. Zahtjeva se vrlo velika aktivnost, ali se preuzima i velika odgovornost. Uspije li se pobjediti ono negativno u sebi, stiže se do najvišeg vrhunca.
Ključne riječi: jake materijalističke sklonosti, iskušenja zla, okovi materijalnog svijeta kojem se robuje, traži se kontrola i potčinjavanje.
Rođeni 16. u mjesecu
Kula znači da treba prekinuti s dosadašnjim životom i razmišljanjima, jer će se inače sve srušiti u plamenu i razbiti. Naprotiv, ako dođe do naglog preokreta, ugroženo se još uvijek može spasiti i na ruševinama sagraditi novo, još ljepše i bolje. To je znak promjene, znak čvrstih odluka i nesebičnosti, koje nikakav početni neuspjeh ne smije obeshrabriti ili zaustaviti. Da bi se spasilo ono što vrijedi spašavati, valja poduzeti čak i radikalne zahvate.
Ključne riječi: promjene koje podsjećaju na rušenje, razbijanje iluzija, moguća i nenadana sreća, buran period.
Rođeni 17. u mjesecu
Zvijezda ukazuje kako su srećni oni koji imaju ovu kartu u svom karmičkim kartama. Ona znači mir, ljubav, slaganje, inspiraciju, beskonačni napredak i uspješnost na svim poljima. Ali isto tako, ova karta opominje kako uprkos svim darovima sreće treba ipak znati sačuvati stabilnost i mjeru, kako se ni u kojem trenutku i ni u čemu ne bi prešlo u razmetanje ili nesigurnost samohvale.
Ključne riječi: sjaj svemira, posebna zračenja srećnih i šarmantnih ljudi, vijernost, čistoća, čista duša, zadovoljstvo, ravnoteža, nada.
Rođeni 18. u mjesecu
Mjesec označava maštovitost, osjećajnost i intuiciju kao osnovne karakteristike onih koji imaju ovu kartu u karmičkim kartama. Isto tako, sve ovo su i načini na koje se može dosegnuti željeno i ostvariti zamišljeno. Takođe, sve su to preko potrebne karakterne crte kako bi se izbjegle zamke koje svako malo vrebaju. Da bi se sve karakterne crte koristile na pravilan način, potrebno je izvježbati se i biti neprekidno na oprezu.
Ključne riječi: posebno duboka intuicija, otvoreni kanali dobrim i lošim spoznajama, pustolovine tame i svijetla, hod po rubu mraka, no uz oprez moguće duboke spoznaje i srećan ishod.
Rođeni 19. u mjesecu
Sunce ukazuje na sve moguće darove kojima je nekog obdarila priroda. Iz tih darova biramo ljubav, životnu radost, zdravlje i uspješnost kao posebno naglašene. Ali, da bi se ovo sve zaista i ostvarilo potrebno je pokazati veliki stepen tolerancije i prijatnosti spram okoline, posebno spram onih najbližih koji su nerjetko spremni sve učiniti kako bi nekom sačuvali leđa i zaštitili ga od podmuklih napada.
Ključne riječi: svjetlost i toplina u svijetu, sreća, jasnoća spoznaje, uspjeh, ljubav, ispunjenje, zadovoljstvo, radost.
Rođeni 20. u mjesecu
Sud znači prije svega iznenađenje izazvano neočekivanim promjenama. To samo znači kako osobe sa ovom kartom uvijek moraju biti spremne podnijeti račune za sve ono što su napravile ili nisu, kako moraju sve oko sebe procjenjivati i vagati, kako se moraju u životu služiti samo najčasnijim sredstvima i kako se od njih traži pravednost u svemu. Uspiju li u tome, konačni rezultat je izuzetno veliki.
Ključne riječi: važne odluke, kraj jedne faze i početak nove, solucija važnog problema, obnova nakon spoznaje.
Rođeni 21. u mjesecu
Svijet je karta koja nam govori da će osobe sa ovom karakterističnom kartom u cijelom svom životu uvijek biti štićene, kako će se uvijek naći neko ko će im pomoći kad im je najteže i kako za svoju budućnost baš previše i ne moraju brinuti. Od njih se jedino traži da budu izrazito društvene i ekstrovertne i da reaguju na svaku im ponuđenu novu mogućnost. Za njih odmora u tom smislu ne smije biti.
Ključne riječi: ispunjenje očekivanja na svim poljima, uspjeh, sreća, ostvarenje cilja, cjelovitost, savršenstvo.
Rođeni 22. u mjesecu
Luda je karta bez broja, iako ona u sebi nosi broj XXII Velike Arkane. To je karta bez broja naprosto zato jer predstavlja istovremeno i završetak i početak starog i novog ciklusa života. To je simbol koji nagovještava životni put velikih ostvarenja, ali i životni put velikih iskušenja i muka. To što ne bi mogao dostići ni to, ostvariće osobe ove karakteristične karte. Ali, isto tako, njihov će pad biti veći nego ijedne druge osobe. U ovako dijametralnim suprotnostima prolazi cijeli život. Da li je to dar ili prokletstvo, moći će da procjene tek na samom kraju.
Ključne riječi: bezbrižna, naivna osoba ili faza, otvorena su vrata svih mogućnosti, no ishod je neizvjestan, novi put koji može izgledati ludo, rizici, lakomislenost, nepromišljenost, nezrelost, novi početak.
 by  senad


Nema komentara:

Objavi komentar

Ukupno prikaza stranice