ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

TERAPIJA GRČKOG DOKTORA KOJOM SE MOGU ZAUSTAVITI MNOGE BOLESTI PA I PREVENTIRATI!

Jedna od osnova dobrog zdravlja i funkcionisanja organizma predstavlja dobar i zdrav probavni sistem.
Većina oboljenja koja zadese čovjeka obično potiču od hrane i otrova koje dobijamo iz nje.
Ni zdrava ishrana ne garantuje da se u tijelu čovjeka neće nagomilati otrovi.
Razlog tome je činjenica da se na stijenkama želuca i crijeva malo po malo gomilaju naslage štetnih tvari i otrova koje tu ostaju neminovno tokom života.
Jedna od najboljih i najzdravijih stvari koju čovjek može uraditi za svoje tijelo i zdravlje je čiščenje i izbacivanje štetnih tvari iz probavnog trakta.
Grčki narodni ljekar Argyriosa Konzasa proučavajući ovaj problem razvio je posebnu metodu liječenja odnosno dijetu nazvanu terapija pšeničnom kašom. Terapija je osmišljena i koristi se za bolesti probavnog trakta, odnosno čišćenje crijeva i želuca te opštu regeneraciju i čišćenje organizma na jednostavan, brz ali vrlo efikasan i uspješan način.
Terapija se provodi na sljedeći način:
Dnevno se u zavisnosti od stanja i težine osobe priprema od pola do kilograma sirovog pšeničnog zrna koje se ukuhava sa običnom vodom 3-4 sata. Zrno se potopi u veću metalnu posudu sa dosta vode i kuha se sve dok se ne dobije gusta tekuća škrobasta masa. Masa se za vrijeme kuhanja mješa i po potrebi se tokom kuhanja dodaje voda koliko god je potrebno kako bi bila vodenasta i ne bi na izgorila.
Nakon što se dobije ukuhana gusta vodenasta masa ona se procjedi kroz sito kako bi se odstranile ljuspice zrna koje se ne mogu skuhati. Dobijena gusta masa treba biti jedini obrok čovjeka tokom dana i to u količini od 3-4 tanjira dnevno. Preko kaše po potrebi možete posuti malo šećera. Dok se koristi ova terapija nije dozvoljeno jesti ništa drugo izuzev ukuhanog voća u obliku kompota.
Ne trebate piti nikakve tekućine sem obične vode ako ste baš žedni mada sama kaša sadrži dosta vode koju zrna upiju.
Ovu vrstu dijete provodite u zavisnosti od stanja vašeg organizma i bolesti, te vaših mogućnosti od 5-15 dana hraneći se isključivo na opisani način. Vrlo brzo vidjećete kako se vaš organizam i probavni trakt čisti od otrova i dovodi u puno bolje zdravstveno stanje.
Ono što je posebno značajno je da korištenjem ove terapije nećete oslabiti niti biti isrcpljeni kao kod drugih dijeta jer kaša sadrži sasvim dovoljno kalorija.
Ovakvom dijetom želudac i crijeva oslobađaju se raznih štetnih nakupina, ublažava se upala crijevnih stjenki, stvara se nova crijevna sluznica te se čitav organizam oslobađa otrovnih tvari. Za to su zaslužne bjelančevine iz zrna pšenice koja kuhanjem postaju škrobasta masa, a bolje se probavljaju nego sve ostale bjelančevine.
Ovako ukuhana zrna pšenice upijaju mnogo vode i sa škrobnim lijepkom stvaraju idealnu rastvorljivu masu koja na unutarnjim stjenkama crijeva i želuca rastvara temeljito ali bezbolno sav talog i sve nakupljene otrovne tvari.
Za nas je posebno važno da taj talog i otrovne tvari koje su opasne i izazivaju niz problema i oboljenja budu uklonjene. One su uzrok trovanja tkiva i raznih bolesti želuca i crijeva, probavnih smetnji, pomanjkanja apetita, nadutosti, želučanih i crijevnih grčeva, pojačanog stvaranja kiseline, podrigivanja, žgaravice, upale debelog crijeva i čireva na želucu i dvanaestopalačnom crijevu.
Posljedica slabog i bolesnog želuca ili tegoba s crijevima mogu biti bolesti jetre, žuči, slezene i bubrega, žutica, upala zglobova (artritis), giht, pijesak u mokraći, arterioskleroza i različite vrste raka koje se mogu od toga razviti. Ako se terapijom pomoću pšenične kaše temeljito odstrane otrovi iz tijela, moguće je da se spomenute bolesti zaustave, ublaže ili izliječe, a čitav organizam vidno ojača.
zdravljeirecepti.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukupno prikaza stranice